Πανικός στην Ουαλία από σεισμό μεγέθους 4,7 Ρίχτερ!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Ουαλία της Βρετανίας στις 14:31 (τοπική ώρα) σήμερα 17 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 1 χιλιόμετρα δυτικά της Νιθ και 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σοούνσι, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Αν και δεν ήταν μεγάλης κλίμακας, ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός  που έχει γίνει στην Ουαλία τα τελευταία χρόνια, με τους κατοίκους να κατακλύζουν με τηλεφωνήματα τα κέντρα άμεσης βοήθειας προκειμένου να μάθουν τι έχει συμβεί.

Ήταν τέτοια μάλιστα η έκπληξη και ο φόβος που προκλήθηκε στους Βρετανούς από τον σεισμό που ακόμη και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για το πρωτάθλημα της Ουαλίας που διεξαγόταν στο Πορτ Τάλμποτ διακόπηκε στο 43ο λεπτό.

Όπως αναφέρει η Dailymail είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο τελευταία χρόνια 10 χρόνια μετά την καταγραφή του σεισμού 5.2 στην αγορά του Rasen, Lincolnshire στις 27 Φεβρουαρίου 2008.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού ανέφεραν στα σπίτια τους κραδασμούς και άλλοι έχουν περιγράψει τον σεισμό ως «τρομακτικό».

Ένας σεισμός μεγέθους 6,1 με επίκεντρο τη Βόρεια Θάλασσα έγινε τον Ιούνιο του 1931.