Συνετρίβη επιβατικό αεροπλάνο στο Ιράν - Θρίλερ με τους 65 επιβαίνοντες

Επιβατικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι συνετρίβη στο Ιράν.

H αεροπορική εταιρεία αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση ότι και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί, στη συνέχεια με νέα της ανακοίνωση ανέφερε ότι ακόμη δεν έχουν καταφέρει τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στο ακριβές σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος και έτσι δεν μπορούν ακόμα να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των νεκρών. Στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι οι επιβαίνοντες ήταν τελικά 65 καθώς ένας επιβάτης -ο Άκης Τσελέντης- έχασε την πτήση του.

«Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος», δήλωσε ο επικεφαλής  των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας πριν λίγες ώρες.

Φόβοι ότι όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Borna News, όλα τα θύματα είναι Ιρανοί πολίτες και εκφράζονται έντονα οι φόβοι ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Το αεροπλάνο της Aseman Airlinew εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη προς την πόλη Γιασούτζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, όταν χάθηκε από το ραντάρ 20 λεπτά μετά την απογείωσή του στις 5π.μ. τοπική ώρα.

Τι είδαν αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα λιβάδι πριν την συντριβή του.

Στο σημείο έφτασαν σωστικά συνεργεία με ελικόπτερο για τον εντοπισμό επιζώντων, καθώς η περιοχή είναι δυσπρόσιτη και δεν μπορούν να φθάσουν οδικώς ασθενοφόρα.

Το αεροσκάφος είναι ένα δικινητήριο ΑΤR-72 το οποίο κατασκευάζεται σε Γαλλία και Ιταλία, χρησιμοποιείται για πτήσεις εσωτερικού και ο μέγιστος αριθμός των επιβατών που μπορεί να μεταφέρει είναι 78.

Στη φωτογραφία αριστερά είναι ο συγκυβερνήτης και δεξιά ο κυβερνήτης του αεροσκάφους

Συγγενείς που έχασαν τους ανθρώπους τους