Τουλάχιστον 29 νεκροί τις τελευταίες ώρες στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 29 άτομα σκοτώθηκαν σε τέσσερις επιθέσεις σε τρεις διαφορετικές επαρχίες του Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας. Στην πρωτεύουσα Καμπούλ, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και ακόμα έξι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση καμικάζι βομβιστή το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και κοντά σε άλλους αφγανικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Παράλληλα, 25 αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά την επίθεση Ταλιμπάν στο σημείο ελέγχου της συνοικίας Μπάλα Μπαλούκ στη δυτική επαρχία Φαράχ, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Οι ισλαμιστές κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του σημείου ελέγχου για κάποια ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν και πήραν μαζί τους τα όπλα τους.

Στη νότια επαρχία Χελμάντ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα τρεις τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις στην πόλη Λασκαργκάχ, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιφέρειας.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και ακόμα δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο σε πάρκινγκ του κτιρίου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Λασκαργκάχ, όπως δήλωσε ο Αμπντούλ Αχάντ Σουλτανζόι, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου από την επαρχία Χελμάντ. Ο Ομάρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας επιβεβαίωσε την έκρηξη βόμβας προσθέτοντας ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το συμβάν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε άλλο περιστατικό στη συνοικία Ναντ Άλι, δύο Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμα τραυματίστηκαν σε επίθεση Ταλιμπάν με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ