Συνεχίζονται οι αιματηρές επιδρομές στη Συρία παρά την απόφαση για εκεχειρία

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα, στη Συρία, την επομένη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία ζητείται άμεση κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστερήσεις.

«Οι επιδρομές ξεκίνησαν πάλι το πρωί της Κυριακής, με δύο χτυπήματα στην περιοχή Σιφουνίγια, στην περιφέρεια της Ντούμα», ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Μετά από επτά ημέρες αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον της Γούτα, έχουν σκοτωθεί 519 άμαχοι, εκ των οποίων περίπου οι 100 είναι παιδιά, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Απόφαση εκεχειρίας από τον ΟΗΕ

Την κατάπαυση πυρός στη Συρία για 30 ημέρες αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σκοπός είναι να επιτραπεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και η μεταφορά ασθενών από τις ζώνες των συγκρούσεων με την υποστήριξη της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος της Δαμασκού, έπειτα από διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Η ψηφοφορία διεξήχθη τη στιγμή που συριακά μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν για έβδομη συνεχή ημέρα τον υπό τον έλεγχο των ανταρτών θύλακα της ανατολικής Γούτα, στις παρυφές της Δαμασκού.

Ο πρεσβευτής ωστόσο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία χωρίς την ύπαρξη «συγκεκριμένων συμφωνιών» μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών.