Σχεδιάστρια στη Βρετανία φτιάχνει παπούτσια από... χρησιμοποιημένες τσίχλες! (φώτο)

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια, Άννα Μπούλους, αποφάσισε να φτιάξει χρήσιμα προϊόντα από… χρησιμοποιημένες τσίχλες.

Η Άννα βρήκε ένα κομμάτι τσίχλας και εξετάζοντας τη χημεία της ανακάλυψε πως το κύριο συστατικό της είναι συνήθως ένα συνθετικό καουτσούκ, ένας τύπος πολυμερούς παρόμοιο με το πλαστικό.

Έτσι αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα ευρήματά της με τρόπο δημιουργικό και να φτιάχνει γαλότσες (στην τιμή 17,5 λιρών), γιο-γιο, μολύβια, κούπες καφέ και πολλά άλλα.

 

Η συλλογή της χρησιμοποιημένης τσίχλας

Η Άννα θέλοντας να πείσει τους ανθρώπους να πετούν τις τσίχλες τους σε συγκεκριμένα σημεία, δημιούργησε ροζ κάδους σε σχήμα φούσκας για τη συλλογή των χρησιμοποιημένων τσιχλών, που ονομάζονται Gumdrop. Μάλιστα και οι ίδιοι οι κάδοι είναι φτιαγμένοι από τσίχλες. Ένα μήνυμα δίπλα στους κάδους εξηγεί πως κάθε τσίχλα που συλλέγεται θα ανακυκλωθεί σε νέα αντικείμενα.

 

Το Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που υπέγραψαν για τη χρήση των συγκεκριμένων κάδων, καθώς περίπου 8.000 άνθρωποι ζουν και εργάζονται στην πανεπιστημιούπολη και οι αρχές θέλουν να την διατηρήσουν καθαρή από τις τσίχλες. Παράλληλα και το αεροδρόμιο του Χίθροου έκανε δοκιμή για τρεις μήνες και είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί η κατάσταση και να μειωθούν οι δαπάνες καθαρισμού κατά 6.000 λίρες.