Επτά νεκροί και 22 τραυματίες από έκρηξη κοντά σε τζαμί στην Καμπούλ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σε ένα σιιτικό προαύλιο στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η επίθεση είχε στόχο το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τιμήσει τη μνήμη ενός πολιτικού ηγέτη από την κυρίως σιιτική μειονότητα Χαζάρα.

«Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 22 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις μέσω Facebook. Νεκροί είναι ένας αστυνομικός και έξι πολίτες. Ο δράστης σταμάτησε σε σημείου ελέγχου και ανατινάχθηκε, δήλωσε ο Νασράτ Ραχίμι, εκπρόσωπος του υφυπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είπε ο ίδιος, στόχος του καμικάζι ήταν το συγκεντρωμένο πλήθος για την επέτειο θανάτου του Αμπντούλ Αλί Μαζάρι, ενός πολιτικού ηγέτη από την μειονότητα Χαζάρα, τον οποίο σκότωσαν οι ταλιμπάν το 1995. Μια οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από επιθέσεις με στόχο σιιτικά τεμένη και συναθροίσεις των Χαζάρα παρότι πολλοί Αφγανοί και δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας αμφισβητούν ότι η οργάνωση δρα μόνη της.