Εκπαίδευση των καθηγητών στα όπλα η λύση Τραμπ για τα αιματηρά περιστατικά στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα χρηματοδοτήσει τις αρχές των αμερικανικών πολιτειών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν στον χειρισμό των όπλων τους καθηγητές ή το προσωπικό των σχολείων.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον περιστατικά όπως το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Λευκός Οίκος έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να βοηθήσει τις πολιτείες να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες ασφαλείας για να «προσφέρουν εντατική εκπαίδευση στη χρήση όπλων στο προσωπικό σχολείων», εξήγησε ο Άντριου Μπέμπεργκ, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του νέου σχεδίου του Λευκού Οίκου για την αποτροπή περιστατικών με μαζικούς πυροβολισμούς στα σχολεία.

Παράλληλα, ο Τραμπ κάλεσε τις πολιτείες να υιοθετήσουν διατάγματα τα οποία θα επιτρέπουν στην αστυνομία να κατάσχει τα όπλα όσων θεωρείται από αποτελούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους και τους άλλους αλλά και να τους απαγορεύει προσωρινά να αγοράζουν όπλα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να επεκταθούν τα προγράμματα παροχής στήριξης σε άτομα να ψυχικά προβλήματα.

Τα μέτρα αυτά είναι απλώς «μικρά βήματα τα οποία έχουν στόχο να μην εναντιωθούν» στο NRA, κατήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ