Θανατική ποινή για τον δράστη του μακελειού στο λύκειο της Φλόριντα θα ζητήσουν οι εισαγγελικές αρχές

Οι εισαγγελικές αρχές της Φλόριντα γνωστοποίησαν σήμερα ότι προτίθενται να ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους πριν από ένα μήνα σε ένα Λύκειο του Πάρκλαντ.

Ο Κρουζ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου όπου θα απαγγελθεί επισήμως το κατηγορητήριο σε βάρος του. Κατηγορείται για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι ο Κρουζ θα αποδεχθεί να δηλώσει ένοχος με αντάλλαγμα να αποφύγει την θανατική καταδίκη. Σε θεωρητικό επίπεδο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας επαναδιαπραγμάτευσης της ποινής του, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Φλόριντας δήλωσαν ότι προκρίνουν την επιβολή της εσχάτης των ποινών.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του Νίκολας Κρουζ, δεδομένου ότι θα κριθεί ψυχικά διαυγής για να παραστεί σε δίκη, δεν έχει οριστεί.

Ο Μάικλ Σατζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μπρόουαρντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατηγορούσα αρχή θα αποδείξει πως οι ανθρωποκτονίες που διέπραξε ο Κρουζ είναι «ιδιαζόντως ειδεχθείς, αποτρόπαιες και σκληρές».

Ένα μήνα μετά το μακελειό, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί μαθητές αναμένεται αύριο να αποχωρήσουν και να απουσιάσουν για 17 λεπτά από τις τάξεις τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων αλλά και απευθύνουν έκκληση προς τους πολιτικούς της χώρας να λάβουν μέτρα κατά της διακίνησης των όπλων.