"I'm back", δήλωσε ο Σβαρτσενέγκερ μετά την εγχείρηση καρδιάς

Ο πρώην αστέρας του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αναρρώνει από την επέμβαση στην καρδιά του στην οποία υποβλήθηκε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, δήλωσε χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπός του Ντάνιελ Κέτσελ.

«Οι πρώτες του λέξεις ήταν όντως “ I’m back”, οπότε έχει καλή διάθεση», σχολίασε ο Κέτσελ, αναφερόμενος στη διάσημη ατάκα του Σβαρτσενέγκερ από την ταινία «Ο Εξολοθρευτής».

Ο 70χρονος Σβαρτσενέγκερ που κατάγεται από την Αυστρία υποβλήθηκε σε νέα αντικατάσταση της πνευμονικής του βαλβίδας, η οποία είχε αντικατασταθεί για πρώτη φορά το 1997 εξαιτίας μιας εκ γενετής βλάβης της καρδιάς του.

Τότε ο Σβαρτσενέγκερ είχε διαψεύσει ότι το πρόβλημα στην καρδιά του είχε προκύψει από τη χρήση στεροειδών την περίοδο που ήταν bodybuilder, κάτι που όμως έχει παραδεχθεί ότι έκανε.

Η βαλβίδα που είχε τοποθετήσει το 1997 είχε συγκεκριμένο χρόνο ζωής και «τον ξεπέρασε, οπότε επέλεξε να την αντικαταστήσει χθες μέσω μιας λιγότερο επεμβατικής διαδικασίας με αντικατάσταση βαλβίδας μέσω καθετήρα», εξήγησε ο Κέτσελ σε ανακοίνωσή του στο Twitter.

Ωστόσο η ανακοίνωση δεν επιβεβαίωσε την είδηση που μετέδωσε ο ιστότοπος TMZ, σύμφωνα με τον οποίο υπήρξαν επιπλοκές στη διάρκεια της αντικατάστασης βαλβίδας με καθετήρα, γεγονός που ανάγκασε τους γιατρούς να προχωρήσουν σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.