Νέα πρόκληση Ερντογάν: Χαιρέτησε σχηματίζοντας τη ραμπιά μέσα στην Αγιά Σοφιά

Νέα προκλητική κίνηση έκανε ο Ερντογάν. Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών και μια εβδομάδα πριν το Πάσχα των Ορθοδόξων, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε επίσκεψή του στην Αγιά Σοφία, χαιρέτησε το πλήθος με τη «ραμπιά».
Ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Εμινέ, βρέθηκε στην Αγία Σοφιά, για τα εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης. Αφού έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε με τα τέσσερα δάχτυλα και τον δείκτη «διπλωμένο» στην παλάμη, σχηματίζοντας τη «ραμπιά». Η «ραμπιά» είναι ο χαιρετισμός των Αδελφών Μουσουλμάνων, τον οποίο έχει υιοθετήσει πλήρως ο Ερντογάν.

Δείτε  το στο  27:13 του βίντεο:

Στο λόγο του, ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι δυτικοί κατέστρεψαν τον τουρκικό πολιτισμό και πως «τα τζαμιά μας, τα έκαναν στάβλους και μουσεία».
«Κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από το Βυζάντιο, εκείνοι που έχουν τη Βυζαντινή νοοτροπία», είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, αναφερόμενος προφανώς στον Κεμάλ Ατατούρκ και προσέθεσε: «Περισσότερο από τη Δύση (σ.σ. κατέστρεψαν τον πολιτισμό της Τουρκίας) οι άνθρωποι που έχουν δυτική νοοτροπία. Που μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους».