Ο Τζιμι Κάρτερ… προσεύχεται για τον Τραμπ

Καλεσμένος του Stephen Colbert στο “The Late Show” ήταν ο Τζίμι Κάρτερ.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα παρεμβαίνει συχνά μέσω δηλώσεων και τηλεοπτικών του συνεντεύξεων στην πολιτική ζωή της χώρας, δήλωσε ότι… προσεύχεται για τον Ντόναλντ Τραμπ. Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει τόσο το «περιεχόμενο» των προσευχών, το οποίο έθεσε στο πλαίσιο της επικράτησης της ειρήνης, της αποφυγής της χρήσης πυρηνικών όπλων και της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί Προεδρίας του, όσο και το ότι δεν είναι βέβαιος πως οι προσευχές του θα εισακουστούν.

Η μετατόπιση της στάσης του Τζίμι Κάρτερ έναντι του Αμερικανού Προέδρου ήταν πέρα για πέρα εμφανής, με τις ερωτήσεις της συνεντεύξης να συμβάλουν στις λίγο… διαφοροποιημένες (και όχι τόσο κολακευτικές) απαντήσεις του Κάρτερ συγκριτικά με παρελθοντικές παρεμβάσεις του.

Στο παρελθόν ο Κάρτερ είχε υπερασπιστεί τον Τραμπ στη διαρκή μάχη του με τα ΜΜΕ, ενώ πολύ πρόσφατα εξέφρασε και πάλι με σθένος το ενδιαφέρον του να μεταβεί στη Βόρεια Κορέα για διαπραγματεύσεις, εξ ονόματος του Λευκού Οίκου, ενδιαφέρον ωστόσο που δεν έχει μεταβληθεί.

Τέλος, ο παρουσιαστής επεφύλαξε και ένα δώρο για τον 93χρονο Κάρτερ. Mία μπλούζα… προεκλογικής υφής, που έγραφε Carter 2020, και με υποσημείωση το επιτρεπτό (ακόμη) συνταγματικά όριο ηλικίας του.