Ο αγώνας της Νίκι Χέιλι για την παρουσία περισσότερων γυναικών σε θέσεις ισχύος

Η Νίκι Χέιλι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, έχει χτίσει ένα εξαιρετικά δυναμικό προφίλ, ώστε κάθε της παρέμβαση να αφήνει ηχηρό αποτύπωμα. Η μεγάλη δημοφιλία της άλλωστε στην αμερικανική κοινωνία ενισχύει καθοριστικά τη βαρύτητα των λεγομένων της.

Πέραν της σημαντικότητας του έργου με το οποίο είναι επιφορτισμένη στα Ηνωμένα Έθνη, η Χέιλι θέλει να περάσει και ένα άλλο, πιο ανθρώπινο μήνυμα που σχετίζεται με τη γυναικεία φύση της.

Έχοντας θητεύσει ως η πρώτη γυναίκα Κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας κατά τα έτη 2011-2017, γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία της παρουσίας γυναικών σε υψηλά κυβερνητικά πόστα.

Γι΄ αυτό το λόγο, δεν διστάζει να περνάει το μήνυμα για τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων με κάθε ευκαιρία. Έτσι με αφορμή το καλωσόρισμα της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρεν Πιρς, στην οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών, που είναι και η πρώτη Βρετανίδα που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση, η Νίκι Χέιλι τόνισε:

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που έχω μία νέα φίλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας! Καλώς ήλθες Karen Pierce, νέα μας πρέσβειρα από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Με την έκφραση αυτή και μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό της, η Χέιλι υπονόησε ότι ο αγώνας της για περισσότερες γυναικείες παρουσίες σε θέσεις ισχύος, θα συνεχιστεί.