Η «πολιορκία» της Μισέλ Ομπάμα από μεγάλο εκδοτικό οίκο

Η αλήθεια είναι η ακόλουθη: οτιδήποτε σχετίζεται με το πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ γίνεται αμέσως… viral (όπως προστάζει και η γλώσσα της εποχής μας).

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα γνωρίζουν πολύ καλά πώς να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμη και αν δεν το επιδιώκουν. Η λατρεία ωστόσο προς την πρώην Πρώτη Κυρία έχει αποδειχθεί ότι δεν μπαίνει σε καλούπια, ούτε στη ζυγαριά με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο πέρασε από τον Λευκό Οίκο.

Για αυτό άλλωστε και διαρκώς… πολιορκείται. Σαν μία άλλη «Ωραία Ελένη», παρόλο που «εξέπεσε» του αξιώματός της.

Η «πολιορκία» της έχει ως πρωταγωνιστή τον εκδοτικό οίκο “Penguin Random House” που είδε τα έσοδά του να μειώνονται μέσα στο 2017.

Ο εκδοτικό οίκος δεν σφυροκοπεί ωστόσο για πρώτη φορά την Μισέλ Ομπάμα. Όπως έγινε γνωστό, ένα χρόνο πριν ανακοινώθηκε η συμφωνία ύψους 65 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία προχώρησε το ζεύγος Ομπάμα με τον “Penguin Random House”, για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους από τον Λευκό Οίκο.

Μέχρι τη δημοσίευση όμως των δύο ξεχωριστών αυτών βιβλίων, ο εκδοτικός οίκος δεν είχε παρά να σκεφτεί το αυτονόητο, και να «επανέλθει στον τόπο του εγκλήματος»: την εκ νέου επένδυση στην (ακαταμάχητη) πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα!