Η Τουρκία απαντά για τα περί "σουλτάνου": Η Ελλάδα κατεβάζει το επίπεδο

Πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου που ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ρητορική που χρησιμοποιείται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, η οποία εκδόθηκε χθες 1η Απριλίου, και αφορά τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται επί του παρόντος για παράνομη διέλευση των συνόρων μας, καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του λόγου εναντίον της Τουρκίας.»

»Αυτές οι επισημάνσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που οφείλει να δείχνει μια κυβέρνηση, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.»

» Όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της η Ελλάδα επικαλείται το Κράτος Δικαίου. Αντιθέτως, όταν δεν την συμφέρει, η Ελλάδα δεν έχει ενδοιασμούς να το αγνοήσει εντελώς, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποδεικνύει».

Να σημειωθεί πως σήμερα υπήρξαν και νέες σκληρές δηλώσεις από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που χαρακτήρισε τρελό τον Ερντογάν, την Τουρκία «μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου» εκτιμώντας μάλιστα ότι η ιστορία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια. Ο υπουργός Άμυνας μίλησε δε για προσχεδιασμένη σύλληψη.