Όταν η θλίψη καταλαγιάζει μέσω της δημοσιογραφίας… Οι συμμαθητές των θυμάτων της Φλόριντα θυμούνται

Στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μας, τα λόγια είναι ευκολότερο να αποτυπωθούν σε μία κόλλα χαρτί, παρά να ειπωθούν. Η συγγραφική διέξοδος δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ταιριάζει περισσότερο στους μοναχικούς ανθρώπους. Σε εκείνους που θα προτιμήσουν να αποτυπώσουν μία σκέψη τους εγγράφως, από το να την μοιραστούν δημοσίως. Η μοναχικότητα και οι δύσκολες καταστάσεις είναι πολλές φορές αλληλένδετες και ανατροφοδοτούμενες…

Κάπως έτσι νιώθουν και οι μαθητές που ξέφυγαν από τα πυρά του μακελάρη στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, όταν εισέβαλε με δολοφονικό σκοπό στο λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί, αφήνοντας στο πέρασμά του 17 νεκρούς, την 14η Φεβρουαρίου 2018.

Η ανείπωτη τραγωδία, σε συνδυασμό με το σθένος όσων έμειναν πίσω για να να εισακουστεί μέχρι τον Λευκό Οίκο η φωνή τους προς αλλαγή της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής στην Αμερική, οδήγησε τους μαθητές σε μία ιδιαίτερη σκέψη. Στη δημιουργία ενός έντυπου ένθετου για τους συμμαθητές τους που δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά σε αυτόν τον κόσμο.

Η ονομασία της εφημερίδας… “Eagle Eye” (το Μάτι του Αετού), για την οποία οι δόκιμοι πλέον δημοσιογράφοι άρχισαν να δουλεύουν την επομένη κιόλας του μακελειού. Ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τους 14 μαθητές – θύματα του Νίκολας Κρουζ, μεταξύ των οποίων και 3 σχολικοί υπάλληλοι. Ως ένα μοναδικό και τελευταίο ενθύμιο από τους πάλαι ποτέ συμμαθητές τους.

Η αναμνηστική 40σέλιδη εφημερίδα κυκλοφόρησε και μοιράστηκε σήμερα στους σπουδαστές του Λυκείου Marjory Stoneman Douglas, όπου εκτυλίχτηκε το θλιβερό περιστατικό. Το έντυπο περιέχει την προσωπική ιστορία του κάθε θύματος, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και ποιήματα που είχαν γράψει τα θύματα.

Η χρηματοδότηση της εφημερίδας πραγματοποιήθηκε μέσω της καμπάνιας GoFundMe, από την οποία συγκεντρώθηκε το ποσό των 50.000 δολαρίων. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για τη δημιουργία ενός ταμείου στήριξης του προγράμματος δημοσιογραφίας του σχολείου.