Το μελλόνυμφο ζευγάρι έκανε και πάλι το (φιλανθρωπικό) θαύμα του

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον πιο πολυσυζητημένο γάμο της χρονιάς, η ακόλουθη ανακοίνωση από το Παλάτι του Κένσινγκτον προκαλεί χαμόγελα στην κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία βλέπει το (για πολλούς απρόσιτο) βασιλικό προσωπείο να γίνεται με τα χρόνια όλο και πιο ανθρώπινο.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ ζητούν από όσους επιθυμούν να τους στείλουν γαμήλιο δώρο, να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας δωρεάς σε μία από τις επτά φιλανθρωπικές οργανώσεις, προσωπικής επιλογής τους, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Οι επιλεγμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις, με τις οποίες το ζευγάρι δεν έχει επίσημες σχέσεις όπως σπεύδει να τονίσει το Παλάτι, καταπιάνονται με ζητήματα που αφορούν σε αστέγους, σε πάσχοντες από τον ιό HIV, σε ζητήματα χειραφέτησης γυναικών, αλλά και στο περιβάλλον.

Ονομαστικά, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι οι εξής: CHIVA (Children’s HIV Association), Crisis, Myna Mahila Foundation, Scotty’s Little Soldiers, StreetGames​, Surfers Against Sewage, The Wilderness Foundation UK.

Η ευαισθητοποίηση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ για τα πάσης φύσεως κοινωνικά προβλήματα είναι εμφανής σε κάθε επίσημη επίσκεψή τους, και με αφορμή τον γάμο τους, θέλησαν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση του έργου των συγκεκριμένων ιδρυμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είναι ευρέως γνωστά.

Αντίστοιχη πρακτική είχαν ακολουθήσει το 2011 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι είχαν επίσης ζητήσει φιλανθρωπικές δωρεές αντί γαμήλιων δώρων.