Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκαν σήμερα διαδοχικά, το μέλος του τριμελούς προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μλάντεν Ίβανιτς και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνωφ.

Το μεσημέρι αφίχθη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τον γιο του, συνεργάτες του και τον πρέσβη της χώρας του στην Άγκυρα.

Αφού προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό ανήλθε στο Πατριαρχικό Γραφείο όπου έγινε δεκτός από τον Βαρθολομαίο, συζήτησαν διάφορα θέματα και αντάλλαξαν ευχές και δώρα για το Πάσχα.

Ο Μλάντεν Ίβανιτς έφτασε στο Φανάρι συνοδευόμενος από συνεργάτες του και προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό, όπου και ενημερώθηκε από τον Μ. Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα για την ιστορία του και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Στη συνέχεια ανήλθε στον Πατριαρχικό Οίκο όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, που διήρκεσε μισή ώρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ