Αλγερία: Για φωτιά στο φτερό κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας με τους 257 νεκρούς

Ένα αλγερινό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα το πρωί στην στρατιωτική βάση Μπουφαρικ της Αλγερίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Από τη συντριβή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 257 άτομα σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει συνεχώς.

Το αεροπλάνο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες βρισκόταν κατά τη διαδικασία απογείωσης όταν έχασε ξαφνικά ύψος και έπεσε στο έδαφος.

Στο σημείο έφτασαν 130 διασώστες των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. 14 ασθενοφόρα και 14 φορτηγά.

Σύμφωνα με το Al Arabiya δεν φαίνονται να υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους, που είχε προορισμό την πόλη Μπεϊσάρ στα νοτιοδυτικά της χώρας.

«Έπιασε φωτιά το φτερό του αεροσκάφους»

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είδαν ένα φτερό του αεροπλάνου να πιάνει φωτιά μετά την απογείωσή του.

«Μετά την απογείωσή του κι ενώ το αεροσκάφος πέταγε σε ύψος 150 μέτρων είδα τη φωτιά στο φτερό του. Ο πιλότος απέτρεψε τη συντριβή του αεροσκάφους στον δρόμο καθώς άλλαξε πορεία προς το χωράφι» δήλωσε ο Άμπντ Ελ Καρίμ, ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar TV station.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε:

«Είδαμε καμένες σορούς. Είναι μια πραγματική καταστροφή».

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο, μιας οργάνωσης, που στηρίζει η Αλγερία και πολεμά για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας.

Σύμφωνα με μια πηγή από το Μέτωπο Πολισάριο, στους νεκρούς περιλαμβάνονται 4 προσφυγόπουλα από τη Δυτική Σαχάρα.

Στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους οι επιβάτες της μοιραίας πτήσης

Στο αεροσκάφος, που μπορεί να μεταφέρει από 126 έως 225 επιβάτες επέβαιναν στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους.

Το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος FLN μετέδωσε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.