Μάχη χωρίς τέλος! Τραμπ σε Ρωσία: Ετοιμάσου για πυραύλους στην Συρία – Ρωσία: Να στοχεύετε τρομοκράτες

«Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοί μας έρχονται, καινούργιοι, φοβεροί και “έξυπνοι”» διαμήνυσε μέσω του Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος εκτοξεύοντας νέες απειλές ενάντια στη Ρωσία και τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Σε απάντηση των δηλώσεων του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο ότι «θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στη Συρία» , ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με νέα tweets που ανήρτησε σήμερα:

«Δεν θα έπρεπε να έχετε συμμαχήσει με το φονικό κτήνος που σκοτώνει τους ανθρώπους με χημικά και το απολαμβάνει!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.

Η απάντηση της Ρωσίας

Άμεση ήταν η απάντηση από τη Μόσχα διά στόματος της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τόνισε ότι «εάν οι πύραυλοι ήταν έξυπνοι, θα στόχευαν τρομοκράτες».

«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα έπρεπε να στρέφονται προς τους τρομοκράτες και όχι στη νόμιμη κυβέρνηση (της Συρίας), η οποία εδώ και αρκετά χρόνια μάχεται εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας στην περιοχή», τόνισε η Ζαχάροβα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος λίγη ώρα αργότερα, επεσήμανε ότι ποτέ άλλοτε από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία δεν ήταν χειρότερες.

«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι χειρότερες από κάθε άλλη φορά και συμπεριλαμβάνεται και ο Ψυχρός Πόλεμος. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Η Ρωσία χρειάζεται βοήθεια με την οικονομία της, κάτι που θα ήταν πολύ έυκολο να κάνουμε και χρειάζεται όλα τα κράτη να συνεργαστούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.