Μέι: Η χρήση χημικών όπλων δε μπορεί να μείνει αναπάντητη

Για ευθύνη των συριακών αρχών αναφορικά με την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σημειώνοντας πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, Παράλληλα, υπογράμμισε πως τέτοιες σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να παραμένουν αναπάντητες.

“Η επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα στη Συρία ήταν μια σοκαριστική και βάρβαρη ενέργεια” σημείωσε η Μέι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία.

“Η χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση”.

“Έχουμε αρχίσει με ταχείς ρυθμούς να κατανοούμε τι συνέβη στο μέτωπο” επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

“Όλες οι ενδείξεις είναι ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται και εργαζόμαστε με τους στενότερους συμμάχους μας για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και επίσης πώς μπορούμε να προλάβουμε και να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον”.

Ερωτηθείσα εάν θα ζητήσει να συγκληθεί το βρετανικό κοινοβούλιο, η Μέι απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα, υπογραμμίζοντας ότι εργάζεται με τους συμμάχους για την αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων.