Προειδοποιούν οι ΗΠΑ: Θα ξαναχτυπήσουμε τη Συρία αν ο Ασαντ κάνει ξανά χρήση χημικών

«Εάν η Συρία κάνει εκ νέου χρήση τοξικού αερίου, η Ουάσιγκτον θα είναι έτοιμη για νέα πλήγματα», τόνισε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένη Έθνη.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι, σήμερα το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι σε ετοιμότητα σε νέα ενδεχόμενη επίθεση του Άσαντ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» επισήμανε.

«Εάν το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το δηλητηριώδες αέριο, οι ΗΠΑ θα έχουν κλειδώσει το στόχο τους και θα είναι οπλισμένες», υπογράμμισε η Χέιλι.

Κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, λέει η Ρωσία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε τις δυνάμεις που εξαπέλυσαν σήμερα τα ξημερώματα επίθεση κατά της Συρίας για κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου.

Αυτοσυγκράτηση συνιστά ο Γκουτέρες

Ο γενικός γραμματέαςτου ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να  «επιδείξουν αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια αυτών των επικίνδυνων συνθηκών και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγούσε την κατάσταση σε κλιμάκωση και θα επιδείνωνε τα βάσανα του Συριακού λαού».

Επίσης είπε ότι οι διεθνείς ερευνητές βρίσκονται στη Συρία κι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την περιοχή όπου φέρεται να διαπράχθηκε η επίθεση με τα χημικά, στη Ντούμα της Συρίας.