ΗΠΑ: Έδωσαν φωτογραφίες "Πριν & Μετά" από τα χτυπήματα στις εγκαταστάσεις της Συρίας

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις τρεις εγκαταστάσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων σε Συριακούς στόχους από τον συνασπισμό δυνάμεων ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας.

Το υλικό δόθηκε μετά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας, ότι οι 71 από τους 103 πυραύλους κρους που εξαπολύθηκαν αναχαιτίστηκαν από το συριακό καθεστώς και ότι κάποιες από τις εγκαταστάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων δεν υπέστησαν ζημιές.

Οι φωτογραφίες ωστόσο δείχνουν τις οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ ανέφερε χαρακτηριστικά πως έγιναν χτυπήματα ακριβείας στους 3 στόχους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χτυπήθηκε επιτυχώς κάθε στόχος»

Και για να αποδείξουν ότι τα λεγόμενα των Σύρων, ότι κάποιες από τις εγκαταστάσεις δεν είχαν ζημιές, οι ΗΠΑ δημοσίευσαν τις παρακάτω φωτογραφίες, πριν και μετά την επίθεση:


Πριν και μετά την επίθεση, στην εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών όπλων Him Shinshar (AP)

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο