Σε 850.000 αντίτυπα το βιβλίο του (απολυμένου) πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ

Η σχέση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, με τον άνθρωπο που τον καθαίρεσε από τη θέση του, δηλαδή τον Ντόναλντ Τραμπ, αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέρα με τη μέρα.

Η ιστορία μετρά σχεδόν ένα χρόνο τώρα, με πολλά κεφάλαια σε αυτό το απίθανο… love story. Ένα από αυτά, που έγινε γνωστό το περασμένο φθινόπωρο, ήταν και το βιβλίο του Κόμεϊ “A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership”, που κατάφερε να έχει τέτοια ζήτηση πριν ακόμα κυκλοφορήσει. Ζήτηση που το κατέστησε best seller, λόγω των προπαραγγελιών του. Γιατί άλλωστε…

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκδότη, η ζήτηση είναι τέτοιου βεληνεκούς, που το βιβλίο θα εκδοθεί σε 850.000 αντίτυπα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καταναλωτών.

Και για να κατανοήσουμε τα μεγέθη, αρκεί μόνο να συγκρίνουμε το έταιρο βιβλίο που προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Αμερική, εκείνο του Μάικλ Γουλφ “Fire and Fury: Inside the Trump Whte House”, το οποίο κατακρίνει τη διακυβέρνηση Τραμπ. Ένα επίσης best seller που εκτυπώθηκε ωστόσο σε μόλις 150.000 αντίτυπα.

Και τα δύο βιβλία αποτέλεσαν ανέλπιστο δώρο για την εκδοτική βιομηχανία, αν εξαιρέσουμε τα εκατομμύρια παραγγελιών μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.