ΗΠΑ: Βίντεο του Πεντάγωνου δείχνει την επίθεση με Tomahawk στη Συρία -Δεν φεύγουμε αν δεν πετύχουμε όλους τους στόχους μας

Μετά τις επιθέσεις με πυραύλους από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία στη Συρία, το Πεντάγωνο δημοσίευσε φωτογραφίες κρι βίντεο της επιχείρησης.

Συνολικά 105 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον τριών εγκαταστάσεων στη Συρία.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από ό, τι στην επίθεση των ΗΠΑ σε μια αεροπορική βάση της Συρίας το 2017 (57 Tomahawks).

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1, τα οποία εκτόξευσαν 19 πυραύλους κρουζ JASSM με εμβέλεια 370 χιλιομέτρων.

Το ναυτικό από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο με ένα καταδρομικό, δύο αντιτορπιλικά και ένα υποβρύχιο εκτόξευσαν τουλάχιστον 60 Τομαχόκ. Οι πύραυλοι αυτοί που χρησιμοποιήθηκσν στους πολέμους του Ιράκ το 1991 και το 2003, έχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων.

Πάντως παρόλο που λίγες ώρες μετά το χτύπημα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι «αποστολή εξετελέσθη», τώρα οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από την περιοχή τόσο γρήγορα. Συγκεκριμένα, η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι τους. Οι ΗΠΑ αυτή της στιγμή έχουν στη Συρία περί τους 2.000 στρατιώτες.
Συνεχίζοντας η Νίκι Χάλεϊ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα χημικά όπλα δεν χρησιμοποιούνται με τρόπο που να κινδυνεύουν τα συμφέροντα των Ηνωμένων πολιτειών, ότι το Ισλαμικό Κράτος νικήθηκε και παρακολουθούνται οι ενέργειες του Ιράν.
«Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε μέχρι να ξέρουμε ότι έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα πράγματα» είπε μιλώντας στο Fox News.