Το Άμπου Ντάμπι επενδύει στο άνοιγμα θεματικού πάρκου της Warner Bros τον προσεχή Ιούλιο

Μετά το άνοιγμα του νέου Μουσείου του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι, σειρά έχει το άνοιγμα του θεματικού πάρκου της Warner Bros. Ένα πάρκο που θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια και αναμένεται να διπλασιάσει τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται το Εμιράτο, τα επόμενα χρόνια.

Το πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου Άμπου Ντάμπι επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στον τουρισμό, τη βιομηχανία και σε υποδομές που θα του προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους για αύξηση των κερδών του πέραν των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Το πάρκο της Warner Bros, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Ιούλιο του 2018, θα αποτελέσει μία επιπλέον ατραξιόν, αν και τα αποτελέσματα της επένδυσης ενδεχομένως να μην φανούν ευθύς αμέσως, δεδομένου ότι το Ντουμπάι είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τουριστικής και Πολιτιστικής Αρχής του Άμπου Ντάμπι, “το θεματικό πάρκο αποτελεί ένα μακρόπνοο σχέδιο”, προσθέτοντας ότι τα θεματικά του πάρκα είναι διαφορετικά από εκείνα του Ντουμπάι.

Βάση των στατιστικών στοιχείων του Εμιράτου, το Άμπου Ντάμπι προσέλκυσε 4,8 εκατ. τουρίστες το 2017, και ο στόχος του μέχρι το 2021 είναι τα 8,5 εκατ.