Έγκλημα μίσους και όχι ληστεία η δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο

Συγκλονίζει η δολοφονία ζευγαριού Ελληνοκυπρίων μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του.

Άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας, γύρω στη 1:45 τα ξημερώματα, στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο και δολοφόνησαν με μαχαίρι τους ιδιοκτήτες.

Τα θύματα της επίθεσης ήταν ο 60χρονος Γιώργος Χατζηγεωργίου καθηγητή στο English School και η 59χρονη σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας.

Το παιδί τους, μόλις 15 ετών, υιοθετημένο φαίνεται ότι συνάντησε τους δράστες κι ότι αυτοί του είπαν να μην φοβάται και ότι δεν θα το πείραζαν. Ωστόσο κατάφερε να διαφύγει και σε κατάσταση πανικού πήγε σε γειτονικό σπίτι και περιέγραψε τι συνέβη. Οι γείτονες του ζεύγους ειδοποίησαν την Αστυνομία κι αμέσως αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι.

Εκεί βρήκαν τους ανθρώπους νεκρούς μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το σπίτι και διεξάγει έρευνες. Αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος πραγματοποίησε η ιατροδικαστής/παθολογοανατόμος Ελένη Αντωνίου.

Οι Αρχές φαίνεται να εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για ληστεία αλλά για ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών.

Τι λένε οι γείτονες για το ζευγάρι

Οι γείτονες μιλούν για ένα φιλήσυχο ζευγάρι.

Ο 60χρονος καθηγητής Μαθηματικών περιγράφεται απ’ όσους τον γνώριζαν ως ένας άνθρωπος θεοσεβούμενος και χαμηλών τόνων. Δεν είχε κόντρες με συναδέλφους του, οι οποίοι όταν έμαθαν για τη δολοφονία του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε γίνει. Πρόσφατα, ο 60χρονος είχε περάσει περιπέτεια με την υγεία του.

Ένταση στο σπίτι – Ο γιός έμαθε ότι είναι υιοθετημένος

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, τον τελευταίο καιρό στο σπίτι της οικογένειας επικρατούσε ένταση. Όπως αναφέρεται, πρόσφατα ο γιος του ζευγαριού έμαθε ότι ήταν υιοθετημένος. Ζητούσε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να μάθει ποιοι ήταν οι βιολογικοί του γονείς και γιατί οι θετοί δεν του είχαν πει την αλήθεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός έμαθε για την υιοθεσία του από τους βιολογικούς γονείς του, οι οποίοι τον εντόπισαν πριν λίγο καιρό. Όμως, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από στενούς συγγενείς του ζευγαριού. Δύο θείες του δεκαπεντάχρονου, μία από την πλευρά της μητέρας και μία από την πλευρά του πατέρα, μιλώντας για το τραγικό συμβάν στην εκπομπή livenews του τηλεοπτικού σταθμού Ε, εξήγησαν ότι παιδί γνώριζε εξαρχής ότι είναι υιοθετημένο, καθώς η υιοθεσία έγινε όταν ήταν πέντε ετών και είχε μνήμες. Επεσήμαναν δε ότι οι γονείς μιλούσαν ανοιχτά με το παιδί τους για το συγκεκριμένο θέμα και η μεταξύ τους σχέδη ήταν αρμονική.

Ερευνά και τα κληρονομικά η αστυνομία

Άλλο στοιχείο που ερευνά η αστυνομία είναι τα κληρονομικά. Υπάρχει πληροφορία σύμφωνα με την οποία το άτυχο ζευγάρι είχε ορίσει πρόσφατα τον 15χρονο ως γενικός τους κληρονόμο. Η αστυνομία εξετάζει κατά ποσό υπάρχει συσχετισμός του εντοπισμού του 15χρονου από τους βιολογικούς του γονείς με το γεγονός ότι είχε ορισθεί ως κληρονόμος.

Ανακρίνεται ο 15χρονος

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο ανήλικος γιος του ζευγαριού ανακρίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες από την αστυνομία. Για την ώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης

“Δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία σύμφωνα με την οποία δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν εντός της οικίας” ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε στη συνέχεια ότι «η Αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνά αυτή την σοβαρή υπόθεση».

Επίσης πρόσθεσε ότι «στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων».

Με πληροφορίες από philenews