Κύπρος: Στο οικογενειακό περιβάλλον ψάχνουν τον δολοφόνο - Γραπτή κατάθεση σήμερα του γιου

Το κουβάρι του άγριου διπλού εγκλήματος του ζευγαριού στην Κύπρο προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές και θεωρούν κρισιμότατο το επόμενο 24ωρο για να φτάσουν στο δράστη.
Η νεκροτομή έδειξε ότι ο 60χρονος καθηγητής της Αγγλικής Σχολής, Γιώργος Χατζηγεωργίου δέχθηκε έως και 30 μαχαιριές, που άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονες, ενώ η 59χρονη σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, δέχθηκε έως εννιά μαχαιριές, με θανατηφόρα χτυπήματα στο λαιμό και στη σφαγίτιδα φλέβα. Και οι δυο πέθαναν από αιμορραγικό σοκ.
Η ιατροδικαστής θεωρεί ότι οι δράστες τους επιτέθηκαν στον ύπνο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στα θύματά τους.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους και την ίδια ώρα δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης του σπιτιού. Οι άντρες της αστυνομίας λοιπόν αναρωτιούνται πώς μπορεί να εισήλθαν στο σπίτι οι δράστες, αφού οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού βρέθηκαν κλειδωμένα.
Την ώρα του άγριου εγκλήματος, στο σπίτι βρισκόταν και ο 15χρονος, υιοθετημένος, γιος του ζευγαριού. Ο νεαρός κατέθεσε ότι δυο κουκουλοφόροι με μαύρα ρούχα μπήκαν στο σπίτι και όταν τον είδαν, του είπαν πως δεν θα του κάνουν κακό. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το παιδί έχει επίσης καταθέσει πως οι δράστες τον κλείδωσαν στο ημι-υπόγειο για να μη φωνάζει.
Προβληματισμός υπάρχει στις Αρχές και ως προς την ώρα του διπλού φόνου κι εξετάζεται το ενδεχόμενο το φονικό να μην έγινε στη μια τα ξημερώματα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, με βάση την αρχική κατάθεση του 15χρονου.
Την ίδια ώρα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε το ζευγάρι.

Μάλιστα η Καθημερινή Κύπρου σημειώνει ακόμη ότι οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας στρέφονται στο οικογενειακό περιβάλλον.

Γραπτή κατάθεση σήμερα από τον γιο
Ο 15χρονος θα δώσει σήμερα γραπτή κατάθεση στην αστυνομία, ενώ ανακριτές από το ΤΑΕ Λευκωσίας θα επισκεφτούν συναδέλφους του 60χρονου Μαθηματικού στην Αγγλική Σχολή αλλά και συμμαθητές και φίλους του 15χρονου για να πάρουν καταθέσεις.

Γνώριζε από καιρό ότι ήταν υιοθετημένος
Ο νεαρός γιος του άτυχου ζευγαριού δεν είχε μάθει πρόσφατα ότι ήταν υιοθετημένος όπως αρχικά είχε ακουστεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ήταν ενήμερος εδώ και σχεδόν δυο χρόνια. ΄
Κι οι σχέσεις με τους γονείς του δεν φαίνεται να ήταν προβληματικές. Μάλιστα πατέρας και γιος σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Ο 15χρονο είναι αθλητής του μπάντμινγκτον, κι ο πατέρας του θα τον συνόδευε σε ταξίδι για αγώνες.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, sigmalive.com, philenews.com, politis.com.cy