Κιμ Γιονγκ Ουν: Αναστέλλουμε τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων

O Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε το τέλος των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ, καθώς και το κλείσιμο του κύριου πεδίου δοκιμών, κίνηση που χαιρέτισαν αμέσως η Ουάσινγκτον και η Σεούλ.

«Από σήμερα, 21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Το πεδίο πυρηνικών δοκιμών ολοκλήρωσε την αποστολή του. Η Βόρεια Κορέα θα κλείσει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή της στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σημείωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σημειώνεται πως σε μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, την οποία θα ακολουθήσει η ιστορική σύνοδος κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές του Ιουνίου.

«Μεγάλη πρόοδος! Αδημονώ για τη Σύνοδο μας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί πολύ θετικό περιβάλλον για την επιτυχία των επικείμενων συνόδων» ανέφεραν αξιωματούχοι της Σεούλ. Αντιθέτως, η Ιαπωνία έκρινε ανεπαρκή την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας και επισήμανε ότι δεν είναι η ώρα για να χαλαρώσει η μέγιστη πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ.