Καμπούλ: Επίθεση αυτοκτονίας με 30 νεκρούς - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο του ισλαμικού χαλιφάτου AMAQ.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 31 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 54. Σημειώθηκε σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα, που έχει και στο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο του ISIS.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών, ενώ φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σορούς στο έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αφγανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διεξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Από την πρώτη στιγμή ήταν διάχυτη η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.