Τα τριαντάφυλλα ενισχύουν την οικονομία της Κίνας 

Πώς συνδέονται τα τριαντάφυλλα με την Κίνα; Αναμφίβολα, με το γεγονός ότι η Κίνα κατά τον 18ο αιώνα συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια καλλιέργεια του καλλωπιστικού φυτού και στην αλλαγή του γονιδιακού συνόλου του φυτού, έπειτα από τις εξαγωγές τριαντάφυλλων προς τη Δύση.

Πριν από μία δεκαετία, το σκεπτικό αυτό ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, έπειτα από τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να εξάγει συσκευασμένα λουλούδια, ως μία ευκαιρία για αλλαγή του οικονομικού και κοινωνικού τοπίου της νοτιοδυτικής Κίνας.

Τα ανθισμένα τριαντάφυλλα δεν εξήλθαν ποτέ όμως από την λογική των Κινέζων, ως ένα άκρως ανταγωνιστικό εξαγώγιμο προϊόν που θα ενίσχυε την αγροτική οικονομία στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της κινεζικής γης.

Τα τελευταία χρόνια, η τοπική κυβέρνηση ενθάρρυνε τους χωρικούς να καλλιεργούν τριαντάφυλλα, ώστε να καλύψουν την τοπική ζήτηση για ροζέ κρασί.

Ως εκ τούτου, τα τριαντάφυλλα έχουν καταστεί ζωτικός παράγοντας για την ευημερία των κατοίκων της νοτιοδυτικής Κίνας και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

Κάτι που αποδεικνύουν και οι παρακάτω φωτογραφίες από την επαρχία Guizhou, που τραβήχτηκαν λίγες μέρες πριν.

(Φωτογραφίες: VCG)