Έγκλημα στην Κύπρο: Ο 33χρονος που συνελήφθη δεν είναι ο δολοφόνος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη διπλή δολοφονία του ζευγαριού στον Στρόβολο Λευκωσίας. Χθες η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 33χρονου Ελληνοκυπρίου όμως από ό,τι προκύπτει, δεν συνδέεται τελικά με το έγκλημα.

Ο άντρας συνελήφθη γιατί εθεάθη στη γειτονία την ώρα του φόνου ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο “Πολίτης”, η σύλληψη είχε προγραμματιστεί από το πρωί μετά από ευρήματα στον χώρο του εγκλήματος.

Ο 33χρονος πέρασε από ολονύχτια ανάκριση και δεν προέρχεται ούτε από το συγγενικό, ούτε από το φιλικό περιβάλλον των θυμάτων. Το εν λόγω άτομο, γνωστός ως «Τζιωνής», είχε απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν για διαρρήξεις και χρήση ναρκωτικών. Από την ανάκριση προέκυψε ότι διέπραττε διαρρήξεις στην περιοχή για να εξασφαλίσει χρήματα για αγορά ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περισσότερες από 90 καταθέσεις για το διπλό φονικό, ενώ αναμένεται να ληφθούν αρκετές ακόμη από διάφορα πρόσωπα, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε.

Ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται η άφιξη ειδικού εμπειρογνώμονα και συμβούλου της Scotland Yard, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρουν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.