Τσαβούσογλου: Ο χρόνος πτήσης στις δύο πλευρές του Αιγαίου διαρκεί λίγα μόλις λεπτά

«Η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για να δημιουργήσει τετελεσμένα, δεν θα αλλάξει ούτε τις θέσεις της Τουρκίας, ούτε θα αλλάξει την ύπαρξη των θεμάτων του Αιγαίου», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος επικαλούταν δήλωση Έλληνα πολιτικού για τη δυνατότητα της Ελλάδας να βρίσκεται στην Άγκυρα σε μία ώρα, υπενθύμισε ότι ο χρόνος πτήσης από τη μία πλευρά του Αιγαίου στην άλλη διαρκεί λίγα μόλις λεπτά.

Ο Τούρκος υπουργός καλεί την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με ειρηνικό τρόπο και τονίζει πως: «περιμένουμε να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες. Εμείς ελπίζουμε από την Ελλάδα να συμπεριφερθεί στα πλαίσια της καλής γειτονίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στέλνει και μήνυμα της επιθυμίας της Τουρκίας να πέσουν οι τόνοι στο Αιγαίο: «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα».