Δύο ηγέτες ξανασυναντιούνται. Τραμπ και Μέρκελ σε μία επίδειξη θερμών αισθημάτων

Η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα τη δεύτερη επίσκεψή της μέσα σε ένα διάστημα 13 μηνών στον Λευκό Οίκο και όλα τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στους δύο ηγέτες.

Οι συγκρίσεις με την προηγούμενη επίσκεψη είναι αναπόφευκτες. Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει αυτή τη φορά μία περισσότερο ένθερμη υποδοχή της Γερμανίδας Καγκελάριου από τον Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς την προηγούμενη φορά ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ να αδιαφορεί ακόμα και στην πρόταση της Άνγκελα Μέρκελ για χειραψία.

Μπορεί η διαχυτικότητα να μην ήταν η ίδια με εκείνη προς τον Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο η άφιξη της Γερμανίδας πολιτικού στο κτίριο της οδού Πενσυλβανία 1600 δεν μπορεί παρά να ενθουσιάζει τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και τη διεθνή κοινότητα.

Αμφότερες οι πλευρές προχώρησαν σε μία επίδειξη θερμών και φιλικών αισθημάτων παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν στα επίμαχα θέματα των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ, του ζητήματος της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, του σχεδιαζόμενου ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου που θα φτάνει στη Γερμανία και των αμυντικών δαπανών του Βερολίνου.

H αποστροφή του Αμερικανού Προέδρου πάντως εικονοποιεί το ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα μεταξύ τους: «Έχουμε μια πραγματικά θαυμάσια σχέση, είχαμε στην πραγματικότητα μια θαυμάσια σχέση από την αρχή αλλά κάποιοι δεν το κατάλαβαν».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συνάντηση των δύο ηγετών: