Όταν ο εφευρέτης των "fake news" αποκαλεί τη δημοσιογραφία "σπουδαίο επάγγελμα"

Σε μία ασυνήθιστη δήλωση προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με φοιτητές δημοσιογραφίας στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου.

Οι δόκιμοι δημοσιογράφοι και αποδέκτες του προγράμματος υποτροφίας του Συνδέσμου Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου άκουσαν τον Αμερικανό Πρόεδρο να χαρακτηρίζει την δημοσιογραφία ένα “σπουδαίο επάγγελμα”. Μία δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα διαμηνύει ο Τραμπ όσους μήνες βρίσκεται στην εξουσία, εξαπολύοντας ανηλεή πυρά στα συστημικά μέσα ενημέρωσης της Αμερικής και μιλώντας διαρκώς απρεπώς σε δημοσιογράφους.

Το σχόλιο του Τραμπ φαίνεται ότι απηχεί το πνεύμα των δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιν, όταν αποκάλεσε το επάγγελμα “υπηρεσία προς τη χώρα” σε γεύμα που προηγήθηκε με το γκρουπ των φοιτητών.

Οι επευφημίες, ωστόσο, του Τραμπ προς το… αγαπημένο του επάγγελμα δεν άργησαν να δώσουν τη θέση τους στις συνήθεις ειρωνείες, όπως όταν τους έκανε τη ρητορική ερώτηση “Ποιος θέλει να γίνει δημοσιογράφος;” ανασηκώνοντας με απόγνωση τους ώμους του.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ όσο και προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο και την εξαίρεση, στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα την έκανε ο εφευρέτης της φράσης “fake news”.