Διπλό έγκλημα: Τα λάθη μετά τις δολοφονίες – «Πάγωσε» ο 15χρονος μόλις ξαναείδε τον δολοφόνο

Φως στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας στη Λευκωσία ρίχνει η τέταρτη σύλληψη ενός 22χρονου που έγινε σήμερα τα ξημερώματα από την κυπριακή αστυνομία.

Ο 22χρονος που έπεσε σήμερα στα δίχτυα της αστυνομίας είναι ο άνθρωπος «κλειδί» για τη λύση του μυστηρίου.

Στις έρευνες βοήθησε και η νεαρή κοπέλα -σύντροφος του ενός- που εμπλέκεται στην υπόθεση, με την κατάθεσή της.

Όπως όλα δείχνουν το κίνητρο της άγριας δολοφονίας του ζευγαριού της Λευκωσίας φαίνεται πως ήταν η ληστεία και συγκεκριμένα το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στη μονοκατοικία στο Στρόβολο.

Ο 22χρονος παραδέχτηκε ότι αυτός ήταν ο κουκουλοφόρος τον οποίο είδε μέσα στο σπίτι ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού. Ο άνθρωπος στον οποίο αναγκάστηκε, υπό την απειλή μαχαιριού το οποίο κρατούσε ο 33χρονος δράστης, να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού το ανήλικο αγόρι. Την Κυριακή, ο 22χρονος οδηγήθηκε χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο της Λευκωσίας το οποίο αποφάσισε την οκταήμερη κράτησή του.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 22χρονος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι αυτός είναι ο κουκουλοφόρος. Αλλά φέρεται να έχει αρνηθεί πως σκότωσε τον καθηγητή και την τραπεζική υπάλληλο, σύζυγό του. Υποστήριξε ότι ανέβηκε στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας στη Λευκωσία και είδε τα δυο θύματα νεκρά.

Ο 22χρονος ύποπτος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία. Ωστόσο σύμφωνα με το SigmaLive, πρόκειται για άτομο που εμπλέκεται με τα ναρκωτικά.

Η νεαρή σύντροφος του 33χρονου δράστη, έχει καταθέσει πως η ίδια, ο 33χρονος και ο ετεροθαλής αδερφός του μαζί με τον 22χρονο, συναντήθηκαν πολλή ώρα πριν από το φονικό. Στόχος να οργανώσουν τη ληστεία του χρηματοκιβωτίου που βρισκόταν στο σπίτι του ζευγαριού στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η 22χρονη φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ο 33χρονος σύντροφός της γνώριζε που ήταν το χρηματοκιβώτιο. Και είχε προειδοποιήσει τους συνεργούς του πως μπορεί να χρειαστεί να σκοτώσουν.

Τα λάθη μετά το διπλό φονικό

Μόλις ο 33χρονος σκότωσε το ζευγάρι προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του. Στη συνέχεια είπε στον συνεργό τι είχε κάνει.

Αμέσως οι δύο δράστες προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους αλλά πάνω στον πανικό τους έκαναν τρομερά λάθη.

Ξέχασαν το ρόπαλο, το σπαθί και το ζευγάρι παπούτσια όπου βρέθηκε το DNA του 33χρονου. Όταν έγινε η πρώτη σύλληψη, του 33χρονου, εκείνος τα έριξε στον αδερφό του. Οι επόμενες δυο συλλήψεις, ξετύλιξαν περισσότερο το κουβάρι.

Οι τέσσερις ύποπτοι κρατούνται προς διερεύνηση των αδικημάτων:

του φόνου εκ προμελέτης

της συνωμοσίας για φόνο

της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος

της ληστείας

της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής

της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή

της εισόδου στην οικία, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος

της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό

της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και για

το αδίκημα της αυτουργίας.

Πάγωσε ο 15χρονος μόλις αναγνώρισε τον δολοφόνο

Στιγμές σοκ έζησε ο 15χρονος όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει τον δολοφόνο των γονιών του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, ηταν μεσημέρι Παρασκευής όταν το ανήλικο αγόρι κλήθηκε για την αναγνώριση. Ήταν τρομαγμένος και μαζί του ήταν συνεχώς ψυχολόγοι.

Μέσα στο δωμάτιο με το φιμέ τζάμι, οι αστυνομικοί τον προετοίμασαν για όσα επρόκειτο να ζήσει. «Θα περάσουν μπροστά σου μερικοί άνδρες. Μην ανησυχείς, δεν μπορούν να σε δουν. Αν αναγνωρίσεις κάποιον, θα μας το πεις κατευθείαν», του είπαν.

Οι ύποπτοι άρχισαν να μπαίνουν στο δωμάτιο. Ο 15χρονος παρακολουθεί. Τη στιγμή, όμως, που πέρασε μπροστά του ο 33χρονος, το παιδί «πάγωσε». Το χρώμα στο πρόσωπό του άλλαξε. «Τον αναγνωρίζεις;» τον ρώτησαν οι αστυνομικοί. «Ναι. Αυτός είναι, με μούσια, μελαχρινά χαρακτηριστικά και σε αυτό το ύψος. Αυτός είναι», είπε.

Ήταν η πρώτη φορά που ο 15χρονος έβλεπε ξανά τον δράστη της άγριας δολοφονίας. Τον άνθρωπο που ενώ ακόμη κοιμόταν στο κρεβάτι του, του είχε ψιθυρίσει στ’ αυτί: «Σκότωσα τους γονείς σου. Μη φοβάσαι, δεν θα σε πειράξω, έχω κι εγώ έναν γιο. Πες μου μόνο που είναι τα λεφτά».

Από την πρώτη στιγμή ο 15χρονος είχε πει ότι ο 33χρονος τον οδήγησε στην κουζίνα, τον ανάγκασε να ανοίξει σε έναν συνεργό του (σ.σ. φέρεται να είναι ο 22χρονος, τέταρτος συλληφθέντας) και τον έκλεισαν στο κελάρι, απ’ όπου δραπέτευσε και ειδοποίησε τις αρχές.