Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου διαψεύδει ότι καθύβρισε τον Τραμπ

Το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου NBC, σύμφωνα με το οποίο ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου στρατηγός Τζον Κέλι φέρεται να έχει αποκαλέσει “ανόητο” τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ήρθε για να “ταράξει τα νερά” της διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ.

Αναλυτικότερα το ρεπορτάζ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο Κέλι αναφέρθηκε προσβλητικά προς το πρόσωπο του Προέδρου με την παραπάνω φράση, κατά τη διάρκεια συνάντησης με θέμα το μεταναστευτικό. Το ρεπορτάζ συνεχίζει περιγράφοντας πως αρκετοί αξιωματούχοι έχουν ακούσει τον απείθαρχο προσωπάρχη να μιλάει με αυτόν τον τρόπο για τον Τραμπ, ενώ σύμφωνα με άλλους ο Κέλι δεν έχει προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Η διάψευση όμως από πλευράς Τζον Κέλι δεν άργησε να έρθει, ο οποίος αποκάλεσε “ανοησίες” τα σχετικά δημοσιεύματα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να υπερασπίζεται τη σχέση του με τον Πρόεδρό του.

Σε δήλωσή του θέλησε να τονίσει την έντονη φιλία που συνδέει τους δύο άνδρες, το πόσο πολύ χρόνο περνάει με τον Ντόναλντ Τραμπ που δίνει το δικαίωμα σε αμφότερους να γνωρίζουν τις κινήσεις του άλλου, καθώς και στο πόσο πιστός είναι τόσο στην ατζέντα του Τραμπ όσο και στην πατρίδα του.

“Πρόκειται για ακόμη μία αξιολύπητη απόπειρα να γκρεμίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο Τραμπ και να αποσπάσουν πολλές από τις επιτυχίες της διοίκησής του” επεσήμανε ο Κέλι.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι τη στιγμή που δημοσιεύθηκε το εν λόγω ρεπορτάζ οι Κέλι και Τραμπ είχαν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο. Επιπροσθέτως τόνισε ότι ο Κέλι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τέτοια λόγια για να ασκήσει κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο παρά τις όποιες (επιβεβαιωμένες) αντιπαραθέσεις είχαν στο παρελθόν.