Η Μελάνια Τραμπ "σκαρφαλώνει" σε δημοτικότητα

Το γεγονός ότι η Μελάνια Τραμπ ξεπερνάει (μακράν) σε δημοτικότητα τον σύζυγό της μπορεί να το αντιληφθεί ακόμη και κάποιος που δεν ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο ενυπάρχουν για να πιστοποιούν την κοινή γνώμη και στην Αμερική διόλου αμφισβητήσιμες είναι.

Σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του CNN η Μελάνια “κατέρριψε” το προσωπικό της ρεκόρ σε όρους δημοτικότητας και απολαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από την αμερικανική κοινωνία.

Όπως προκύπτει και από το γράφημα, η δημοτικότητα της Πρώτης Κυρίας έχει σκαρφαλώσει 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο φτάνοντας το 57%. Πρόκειται για προσωπικό ρεκόρ της Μελάνια Τραμπ καθώς σε καμία άλλη δημοσκόπηση δεν έχει εμφανιστεί να έχει τόσο μεγάλη απήχηση.

Σχεδόν 6 στους 10 Αμερικανούς έχουν θετική γνώμη για την Πρώτη Κυρία τους ενώ μόλις το 27% έχουν αρνητική άποψη για το πρόσωπό της.

Τα υψηλά ποσοστά που σημειώνει η Μελάνια πιθανότατα οφείλονται στον παράγοντα “συμπάθεια” προς το πρόσωπό της ως σύζυγος του πλέον αμφιλεγόμενου πλανητάρχη. Αν προσθέσουμε, δε, την ήρεμη και αξιοπρεπή στάση που κράτησε εν μέσω του σκανδάλου “Στόρμι Ντάνιελς” η σχετική συμπάθεια “εκτοξεύεται”.

Πηγαίνοντας πίσω τον χρόνο, στις εποχές του σκανδάλου “Μόνικα Λεβίνσκι” και στην παρ’ ολίγον καθαίρεση του Κλίντον, το αντίστοιχο ποσοστό για τη Χίλαρι Κλίντον βρισκόταν στο 66%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την SSRS για το CNN κατά το διάστημα 2-5 Μαΐου 2018, σε τυχαίο δείγμα 1.015 ενηλίκων Αμερικανών πολιτών, με περιθώριο λάθους +- 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.