Ερντογάν: Οι ΗΠΑ θα χάσουν με την απόφασή τους να αποσυρθούν απ’ τη συμφωνία με το Ιράν

Μετά τις αντιδράσεις από Μόσχα και Ευρώπη ήρθε και η σειρά του Ερντογάν να κατακρίνει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση TRT, η οποία επικαλείται δηλώσεις του στο CNN, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι εκείνες που θα χάσουν από την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Σύμφωνα με το TRT Haber, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σεβάστηκαν στη συμφωνία την οποία υπέγραψαν.

“Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο λυπούνται για την αμερικανική απόφαση αποχώρησης από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα” του Ιράν και σκοπεύουν να “εργαστούν συλλογικά” για να επιτευχθεί μια “ευρύτερη” συμφωνία, έγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter.

Η Ρωσία είναι “βαθιά απογοητευμένη” για την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καταγγέλλοντας μια “χονδροειδή παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.

“Το Ισραήλ υποστηρίζει απόλυτα τη θαρραλέα απόφαση που πήρε (…) ο πρόεδρος Τραμπ να απορρίψει την καταστροφική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα” του Ιράν, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου σε διάγγελμά του που αναμεταδόθηκε απευθείας από την ισραηλινή δημόσια τηλεόραση.