Τα 3/4 των Αμερικανών επιδοκιμάζουν την επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Σχεδόν τα 3/4 των Αμερικανών επιδοκιμάζουν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του SSRS για λογαριασμό του CNN.

Η χθεσινή επιστροφή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, από τη Βόρεια Κορέα, όπου μετέβη για συνομιλίες ενόψει της επικείμενης συνάντησης, έφερε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία και την τοποθεσία, η οποία, όπως όλα δείχνουν, έχει καθοριστεί για τις αρχές Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Το ακριβές ποσοστό επιδοκιμασίας της απόφασης διαμορφώνεται στο 77%. Επίσης, το ποσοστό της συνολικής επιδοκιμασίας του διπλωματικού χειρισμού του ζητήματος “Βόρεια Κορέα” από πλευράς Τραμπ εμφανίζεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ανεβασμένο σε σχέση με δημοσκόπηση του μηνός Μαρτίου και ανέρχεται στο 53%, ενώ το ποσοστό αποδοκιμασίας είναι στο 35%.

Τέτοια ποσοστά επιδοκιμασίας ο Αμερικανός Πρόεδρος ούτε που τα φανταζόταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε αποκαλέσει τον Κιμ “τρελό” μέσω twitter. Τότε τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντεστραμμένα με το 35% να επιδοκιμάζει τη στάση του Αμερικανού Προέδρου.

Στην παρούσα δημοσκόπηση εντυπωσιακά είναι και τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Σχεδόν 1 στους 2 Αμερικανούς (το 47%) θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι πολύ σοβαρή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο και από το Ιράν (40%), τη Ρωσία (38%) και τη Κίνα (25%). Το ποσοστό των Αμερικανών όμως που ενστερνίζονται τη συγκεκριμένη άποψη έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς σε δημοσκόπηση του Οκτωβρίου 2017 ανερχόταν στο 62%.

Τέλος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν καταγράφει μεν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας στην αμερικανική κοινωνία, ανεβασμένα δε και πάλι συγκριτικά με προηγούμενη δημοσκόπηση. Αυτή τη στιγμή μόλις το 8% του δίνει ευνοϊκή βαθμολογία, ενώ το συντριπτικό 82% αρνητική.