Το νέο tweet του Τραμπ για το Ιράν και το αυστηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα

“Θυμηθείτε πόσο άσχημα συμπεριφερόταν το Ιράν, όταν η συμφωνία για τα πυρηνικά βρισκόταν σε ισχύ. Προσπαθούσαν να καταλάβουν τη Μέση Ανατολή με όποιο μέσο έκριναν απαραίτητο. Τώρα, αυτό δεν θα συμβεί!”

Με αυτό το tweet ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να επανέλθει δριμύτερος στο θέμα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στέλνοντας ένα ακόμη αυστηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για την αποφασιστικότητά του, έπειτα και από τις τελευταίες προσπάθειες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάσωση της συμφωνίας.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, στοχεύοντας στο να παραμείνουν στη συμφωνία οι εν λόγω χώρες παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Εκτός αυτού, το tweet δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν τα σημερινά εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ (η οποία μεταφέρεται από το Τελ Αβίβ) και εν μέσω του εορταστικού κλίματος που κυριάρχησε στη χώρα. Πρόκειται για μία υπόσχεση που τήρησε ο Τραμπ και καταδεικνύει τους στενότατους δεσμούς με το Ισραήλ, οι σχέσεις του οποίου με το Ιράν χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ως τεταμένες.