Ερντογάν: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία-"Οι ΗΠΑ εγκληματούν κατά της ανθρωπότητας" λέει ο Γιλντιρίμ

Για «γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στους τουλάχιστον 55 Παλαιστινίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, στο περιθώριο της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε «την ανθρωπιστική τραγωδία, αυτή τη γενοκτονία», ανεξάρτητα από το αν προέρχεται «από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ», όπως πρόσθεσε.

Γιλντιρίμ: Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Τις δολοφονίες από τις ισραηλινές δυνάμεις δεκάδων Παλαιστινίων σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας στις διαδηλώσεις για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

“Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την μεταφορά της πρεσβείας “προσπαθώντας να κρύψει τη πυρκαγιά εντός, ξεκινώντας πυρκαγιές εκτός”.