Ο Πούτιν οδηγώντας φορτηγό εγκαινίασε τη μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης (βίντεο)

Τη μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, αξίας 3 δις δολαρίων, που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, κατασκεύασε η Μόσχα.

Στα εγκαίνια βρέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φορώντας ένα τζιν παντελόνι και μαύρο δερμάτινο μπουφάν, επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού σε ένα βαρύ φορτηγό και άρχισε να οδηγεί στη νέα γέφυρα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εγκαινίασε ένα έργο 19 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, αυτοκίνητα και λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 16 Μαίου, ενώ τα τρένα θα κυκλοφορήσουν το 2019.

Στον φορτηγό μαζί με τον Πούτιν ήταν και ο επικεφαλής του έργου κατασκευής της γέφυρας Αλεξάντρ Οστρόφσκι.

Μαζί ξεκίνησαν για το έδαφος της Κριμαίας μετά από περίπου 20 λεπτά. Μόλις έφθασε, ο πρόεδρος Πούτιν κατέβηκε από το φορτηγό και απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους εκείνους που συμμετείχαν στην κατασκευή της γέφυρας και είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τα εγκαίνιά της με μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν γνωστοί ρώσοι ερμηνευτές.

«Ειλικρινά σας συγχαίρω όλους επ’ ευκαιρία αυτής της εορταστικής και ιστορικής ημέρας. Και είναι ιστορική επειδή σε διάφορες ιστορικές περιόδους , ακόμη από την εποχή του τσάρου, ο κόσμος οραματίζονταν να χτιστεί μια τέτοια γέφυρα, στη συνεχεία η ιδέα επανήλθε την δεκαετία του 1930, του 1940 του 1950 και να που χάρη στη δική σας δουλειά, στο δικό σας ταλέντο, το έργο, το θαύμα αυτό, ολοκληρώθηκε», είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε όλους όσοι είχαν συμμετάσχει στην κατασκευή της γέφυρας.

Ο πρόεδρος Πούτιν στον σύντομο χαιρετισμό του στην τοποθεσία Κέρτς, κατέληξε λέγοντας: «Συγχαίρω όλους εσάς και σας εύχομαι νέες επιτυχίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Είσαστε οι καλύτεροι άνθρωποι, οι καλύτεροι οικοδόμοι».

Ο αυτοκινητόδρομος της γέφυρας μπορεί να εξυπηρετεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως έως 40.000 αυτοκίνητα, επιβατικά και φορτηγά, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να εξυπηρετεί 47 διπλές αμαξοστοιχίες. Συνολικά , ετησίως θα διέρχονται 14 εκατομμύρια επιβάτες και 13 εκατομμύρια τόνοι φορτίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: