Τα συγχαρητήρια του Τραμπ στην πρώτη γυναίκα διευθύντρια στην ιστορία της CIA

Έδωσε μεγάλο αγώνα για να τοποθετηθεί η Τζινα Χάσπελ στο ανώτατο αξίωμα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ. Τώρα έφτασε και επίσημα η στιγμή για να της δώσει τα θερμά του συγχαρητήρια.

Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ που έστειλε το δικό του συγχαρητήριο μήνυμα στη Τζίνα Χάσπελ που γίνεται από την Πέμπτη η πρώτη γυναίκα διευθύντρια της CIA, έπειτα από την έγκριση της Γερουσίας.

Η επί 30 χρόνια αξιωματούχος της CIA κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση του διορισμού της στην ηγεσία της υπηρεσίας από την άνω βουλή του Κογκρέσου, παρά τον αμφιλεγόμενο ρόλο της στα προγράμματα ανακρίσεων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η 61χρονη Χάσπελ τοποθετείται στη θέση του Μάικ Πομπέο, που ανέλαβε Υπουργός Εξωτερικών μετά την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατάσκοπος με μεγάλη εμπειρία στις κρυφές επιχειρήσεις, εντάχθηκε στην υπηρεσία το 1985 και υπηρέτησε σε πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων στο Λονδίνο τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Το 2017, όταν ο Μάικ Πομπέο την είχε διορίσει δεύτερη στην ιεραρχία της CIA, ο νυν Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωνε: «Η Τζίνα είναι υποδειγματική κατάσκοπος και αφοσιωμένη πατριώτισσα και φέρνει πάνω από 30 χρόνια πείρας στην υπηρεσία. Είναι επίσης μια έμπειρη ηγέτης με φανταστική ικανότητα να πράττει και να εμπνέει αυτούς που την περιβάλλουν». Φράσεις που φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε σοβαρά υπόψιν του.

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Γερουσίας, ο Ντόναλντ Τραμπ της ευχήθηκε με το παρακάτω μήνυμα τοποθετημένο σε ένα εντυπωσιακό πλαίσιο με τη φωτογραφία της πρώτης πλέον γυναίκας επικεφαλής στην ιστορία της CIA: “Congratulations Gina Haspel”.

Μία αμφιλεγόμενη επιλογή μίας αμφιλεγόμενης γυναίκας από έναν αμφιλεγόμενο πρόεδρο.

Και ο νοών νοείτω…