Η πρώτη εμφάνιση του Χάρι και της Μέγκαν μετά το γάμο, στην επέτειο μνήμης για τα θύματα του Μάντσεστερ Αρένα

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους μετά τον γάμο τους έκαναν σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Ο δούκας κι η δούκισσα του Σάσεξ, όπως είχε εδώ και μέρες ανακοινωθεί, παρέστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου για τα 70ά του γενέθλια, σε μία γιορτή που έλαβε χώρα στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η παρουσία τους στη γιορτή είναι και ο λόγος που το γαμήλιο ταξίδι τους καθυστερεί.

Στην πραγματικότητα τα γενέθλια του διαδόχου του βρετανικού θρόνου είναι τον Νοέμβριο, η εορταστική εκδήλωση ωστόσο πραγματοποιείται ως μία ευκαιρία στήριξης του Καρόλου προς τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τις στρατιωτικές του συνεργασίες.

Eπιπλέον, η γιορτή λαμβάνει χώρα στην επέτειο ενός χρόνου από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με 23 νεκρούς και 116 τραυματίες στο Μάντσεστερ Αρένα μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η βασιλική οικογένεια δεν ξέχασε την τραγική επέτειο και σε μία συγκινητική κίνηση προσκάλεσε στην γιορτή εργαζομένους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ας σημειωθεί ότι μετά την βομβιστική επίθεση στις 22 Μαΐου 2017, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα είχαν επισκεφθεί τον τόπο του συμβάντος.