ΗΠΑ: Η σύνοδος Τραμπ-Κιμ ακυρώθηκε λόγω αθέτησης υποσχέσεων από τη Β. Κορέα

Για μία σειρά από αθετημένες υποσχέσεις από τη Βόρεια Κορέα έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος για να αιτιολογήσει την ακύρωση της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουνίου μεταξύ του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας, ο Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη σύνοδο αφού η Πιονγκιάγνκ αθέτησε μια σειρά υποσχέσεων και διέκοψε την απευθείας επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος επικαλέστηκε μια ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα, με την οποία προειδοποιούσε ότι είναι έτοιμη για μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ουάσινγκτον.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία γίνεται γνωστό από τον Τραμπ ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα διεξαχθεί.

Όπως αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος η συγκεκριμένη συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι ακατάλληλη και υποστηρίζει πως θα ανυπομονεί να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας κάποια άλλη στιγμή.