Ένα βιβλίο που εμπνέει! Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει το εξώφυλλο της αυτοβιογραφίας της

Ο δυναμισμός της Μισέλ Ομπάμα αποτελεί ίσως την πιο αξιοθαύμαστη πτυχή της προσωπικότητάς της. Ένα μη αμφισβητήσιμο στοιχείο που κατατάσσει την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο πιο ψηλό σκαλί στην αναμέτρησή της με τις προκατόχους της.

Η Μισέλ Ομπάμα, εκτός των άλλων όμως, εμπνέει. Ορθότερα, συνεχίζει να εμπνέει κι ας έχει απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά, δε, η μεταλαμπάδευση των εμπειριών της λαμβάνει σάρκα και οστά μέσω του νέου της βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της με τίτλο “BECOMING” στην οποία εξιστορεί τις εμπειρίες που την διαμόρφωσαν από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, την εποχή που ως στέλεχος εξισορροπούσε τις απαιτήσεις της μητρότητας με αυτές της εργασίας, ως τις μέρες που έφυγε από την πιο διάσημη διεύθυνση του πλανήτη. Παράλληλα περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, δημόσιες και ιδιωτικές, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την προσωπική της ιστορία της με τις δικές της λέξεις και υπό τους δικούς της όρους.

Όλα αυτά ήταν εν μέρει γνωστά. Εκείνο ωστόσο που παρέμενε μέχρι σήμερα κρυφό ήταν το εξώφυλλο του βιβλίου, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έκανε η ίδια η Μισέλ Ομπάμα μέσω των προσωπικών της λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε για φωτογραφία εξωφύλλου του βιβλίου της μία λήψη από τη φωτογράφηση που έγινε φέτος στην Ουάσινγκτον από τον διάσημο φωτογράφο πορτρέτων Miller Mobley, ενώ ο σχεδιασμός του εξωφύλλου είναι του Αντιπροέδρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του εκδοτικού οίκου Crown Publishing Group, Christopher Brand.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση “έριξε” τα social media και οι ακόλουθοί της της έγραψαν πόσο πολύ αναμένουν να πιάσουν στα χέρια τους το “BECOMING”.

Ένα βιβλίο που χωρίς αμφιβολία θα γίνει πριν καν κυκλοφορήσει best seller επιφέροντας έτσι ανέλπιστα κέρδη στα ταμεία του εκδοτικού οίκου.

Πέραν της αίγλης όμως του ονόματος της συγγραφέως, το βιβλίο αποτελεί ένα “μάθημα ζωής” για τους αναγνώστες. Ένα εφαλτήριο σκέψης και συνειδητοποίησης του βαθύτερου και βέλτιστου “εγώ” μας. Ένας οδηγός τόσο για τις νέες γενιές, που τώρα προσπαθούν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, όσο και για τις παλαιότερες, που δεν το κατάφεραν.

Γιατί όπως μας λέει και η Μισέλ Ομπάμα στο μήνυμά της “Η Ιστορία σου είναι αυτό που κουβαλάς, είναι κάτι δικό σου”.

BECOMING, λοιπόν…