Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν - Του απαγγέλθηκε κατηγορία για βιασμό (βίντεο)

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, παραδόθηκε σήμερα στις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Μετά και από τις έρευνες σχετικά με τις αποκαλύψεις για σεξουαλική κακομεταχείριση, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο σύλληψης.

Εις βάρος του έχουν γίνει πολλές καταγγελίες που αφορούν βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση. Ο ίδιος αρνείται ότι προέβη σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς συναίνεση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN μετά την παράδοσή του ο Χάρβει Γουάινστιν συνελήφθη και του απαγγέλθηκε κατηγορία για τον βιασμό μιας γυναίκας αλλά και γιατί εξανάγκασε μια ηθοποιό το 2004, την Λουτσία Έβανς, να του κάνει στοματικό σεξ.

Πως ξεκίνησαν όλα

Η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου με τη δημοσίευση στους New York Times της πρώτης σειράς μαρτυριών ηθοποιών που κατήγγειλαν ότι τις είχε παρενοχλήσει ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ.

Περισσότερες από εκατό ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Γκούινεθ Πάλτροου και η Ροόυζ ΜακΓκόουαν, καθώς και πρώην συνεργάτιδές του έχουν κατηγορήσει έκτοτε τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό. Κάποια από τα γεγονότα σημειώθηκαν πριν από δέκα ή και είκοσι χρόνια και άρα έχουν παραγραφεί.

Δείτε βίντεο: