4.400 διαφημίσεις "έριξε" ο Τραμπ στο Facebook τον Μάιο

Περισσότερες από 4.400 διαφημίσεις έβαλε η ομάδα της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ στην προσωπική σελίδα του Αμερικανού Προέδρου στο Facebook κατά το διάστημα 7 έως 24 Μαΐου  σύμφωνα με στοιχεία του κοινωνικού δικτύου.

Τα στοιχεία άντλησε το CNN μέσω ενός νέου εργαλείου που επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας στην Αμερική να βλέπουν ποιες πολιτικές διαφημίσεις “τρέχουν”, και τα οποία επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο το Facebook.

Οι διαφημίσεις πληρώθηκαν από την Επιτροπή του Τραμπ “Make America Great Again” (που ήταν και το σλόγκαν της προεκλογικής του καμπάνιας) και από την “Donald J. Trump for President Inc.”, σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η σελίδα του Τραμπ στο Facebook συνδέεται με την επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας του, ενώ ο ίδιος κατέχει και μία ξεχωριστή επίσημη σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο (όπως ακριβώς και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπαμα) εν ονόματι “President Donald J. Trump” που συνδέεται με την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. Η δεύτερη αυτή σελίδα δεν είχε διαφημίσεις για την εν λόγω περίοδο σύμφωνα ξανά με το Facebook.