Πένθος για τον Τούρκο Πρόεδρο: Πέθανε ο ισχυρός επιχειρηματίας και φίλος του Ερντογάν Ντεμιρορέν

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ερντογάν Ντεμιρορέν, πρόεδρος του ομίλου Demiroren και πολύ καλός φίλους του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Florence Nightingale» της Κωνσταντινούπολης.

Στην οικογένεια του ανήκουν, μεταξύ άλλων, η ενεργειακή εταιρεία «Milangaz» και το εμπορικό κέντρο «Demirören İstiklal» στην Κωνσταντινούπολη. Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες  Milliyet και Vatan.

Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1938, ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

Οι σχέση του επιχειρηματία με τον Τούρκο Πρόεδρο και η φιλία που πέρασε από σαράντα κύματα

Η σχέση του πανίσχυρου επιχειρηματία με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστή ωστόσο έχει περάσει από σαράντα κύματα.

Την περίοδο 2013-2014, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφωνούσε στον Ντεμιρορέν και του έκανε παρατηρήσεις για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του, Milliyet και Vatan με τον επιχειρηματία να απολογείται.

Μάλιστα το 2013 ο Τούρκος πρόεδρος είχε ρίξει πρόστιμο 5 δισεκατομμύρια δολάρια στον όμιλο Dogan για παράνομο εμπόριο πετρελαίου.

Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν, στενός φίλος του προέδρου της Τουρκίας είχε γίνει πανίσχυρος μιντιάρχης της Τουρκίας, μετά την εξαγορά του ομίλου Doğan αντί 1,2 δισ. ευρώ.

Πολλοί χαρακτήρισαν την εξαγορά του ομίλου Doğan (Hurriyet, CNN Turk) ως κίνηση ματ από τον Σουλτάνο, ο οποίος φέρεται να «πίεσε» τον φίλο του Ερντογάν Ντεμιρορέν να προχωρήσει στην εξαγορά προκειμένου να ελέγχει απόλυτα τον τουρκικό Τύπο.