Ουκρανία: Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, όταν περίπου 1.000 διαδηλωτές, ανθρακωρύχοι, βετεράνοι του πολέμου του Αφγανιστάν αλλά και πρώην εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Η απόπειρά τους αποκρούστηκε άμεσα από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δέκα άτομα μεταξύ των οποίων οκτώ αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το Ria Novosti που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, δύο πολίτες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Κιέβου, Αντρεί Κρισένκο, δήλωσε ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα που είχαν τραυματισθεί ελαφρά όπως και στους οκτώ αστυνομικούς που επίσης είχαν τραυματισθεί ελαφρά.

Το αίτημα των διαδηλωτών

Οι ανθρακωρύχοι ζητούν να ψηφιστεί σχετικός νόμος, για την χρηματοδότηση των ανθρακωρυχείων, ενώ οι βετεράνοι του πολέμου του Αφγανιστάν και οι πρώην αστυνομικοί ζητούν να αποκατασταθούν οι συντάξεις και οι παροχές τους.

Στους διαδηλωτές απευθύνθηκε η αντιπρόεδρος της ουκρανική Βουλής, Ιρίνα Γκεράσενκο, η οποία πρότεινε σε 112 εκπροσώπους των διαδηλωτών να συγκροτήσουν ομάδα πρωτοβουλίας, η οποία εν συνεχεία εισήλθε στο κοινοβούλιο για διαπραγματεύσεις.

Σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που έγιναν το Μάρτιο, είχαν τραυματιστεί επίσης δέκα άτομα, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν, κατά τις διαδηλώσεις για να μην εγκριθεί νομοσχέδιο που έδινε μεγαλύτερη αυτονομία στις περιοχές που ελέγχουν οι αποσχιστές.